Noutati Miscanthus Giganteus
English Romana

Noutati Miscanthus Giganteus

6 Octombrie 2015

Miscanthus Giganteus în România

De aproximativ 7 ani de zile, suntem unul dintre cei mai importanţi furnizori de rizomi din România pentru înfiinţarea culturii de Miscanthus.

Am intrat într-o piață nouă, fiind „pionieri” în comercializarea acestui produs şi am dezvoltat relaţii pe termen lung cu universităţi, diverse instituții de stat și nu numai.

în România numărul exploataţiilor (culturilor) înfiinţate cu ajutorul nostru şi al colaboratorilor noştri ajunge la cca 1400 de hectare cultivate.

Planta Miscanthus Giganteus, denumită popular şi Iarba Elefantului a fost înregistrată de către compania noastră în Catalogul Oficial al Plantelor din România, în categoria plantelor energetice.

Compania noastră vă livrează rizomi Miscanthus Giganteus de calitate, testaţi pe diferite soluri din România. Suntem singurii furnizori de material săditor care au experienţa plantării Miscanthusului în România şi vă putem consilia pentru a obţine o cultură reuşită şi rentabilă.

Cultura de Miscanthus Giganteus se recomandă a fi cultivată în orice zonă în care se poate înfiinţa o cultură de porumb, dar prin testele făcute de compania noastră împreună cu colaboratorii noştri s-a constatat că se pot înfiinţa cu succes plantaţii de Miscanthus Giganteus pe soluri poluate, pe cenuşă cât şi pe sol steril. Miscanthus Giganteus s-a dovedit a fi o plantă rezistentă, care nu extrage metalele toxice din sol şi ce protejează solurile de cenuşă împotriva eroziunii vântului,  obţinându-se astfel produse vegetale care nu creează probleme nici pentru sănătatea umană sau animală, nici pentru mediu.

Mai multe detalii şi informaţii despre avantajele cultivării plantei energetice Miscanthus Giganteus puteţi regăsi şi pe site-ul nostru: http://www.miscanthus.com.ro/ro/page/despre-miscanthus-6

Fotografii culturi Romania

Miscanthus Giganteus Romania Miscanthus Giganteus Romania
Miscanthus Giganteus Romania Miscanthus Giganteus Romania
Miscanthus Giganteus Romania Miscanthus Giganteus Romania

Înfiinţarea unei culturi de Miscanthus Giganteus

Pentru cei interesaţi să înfiinţeze o cultură de Miscanthus Giganteus în primăvara anului următor, vă reamintim că pregătirea terenului şi combaterea buruienilor deţin un rol foarte important pentru dezvoltarea culturii iar acest lucru trebuie realizat încă din toamna anului acesta.

Vă stăm la dispoziţie pentru orice informaţii aveţi nevoie pentru înfiinţarea unei astfel de culturi şi vă oferim asistenţă tehnică în vederea pregătirii terenului.

Deasemenea, în funcție de suprafața și poziționarea terenului dumneavoastră, pentru plantații mari rizomii se pot livra gratuit cu preluarea recoltei obţinute pentru o perioadă de minim 10 ani.

Metoda de reconstructie ecologica a haldelor de steril si/sau cenusa

Miscanthus Giganteus poate da valoare haldelor de steril si/sau cenusa iar acest lucru a fost certificat si prin…

30 Noiembrie 2019
Diploma de Excelenta PROINVENT

Rezultatele echipei Miscanthus Romania impreuna cu colaboratorii sai, Prof. univ.dr. HORIA BARBU si Dr. Ing. Lucian DINCA, au fost rasplatite…

4 Aprilie 2016
Newsletter 14.12.2015

Înfiinţarea unei culturi de Miscanthus Giganteus începe să fie luată în considerare de un număr din ce in ce mai…

14 Decembrie 2015
Descarcati brosura in format pdf